10 lutego 2011

MARYNATA MEKSYKAŃSKA



POTRZEBUJESZ:

PRODUKTY:

·         3 ZĄBKI CZOSNKU
·         1 ŁYŻKA MIELONEGO CHILLI
·         1 ŁYŻKA OSTREJ PAPRYKI
·         1 ŁYŻECZKA KMINKU
·         1 ŁYŻECZKA OREGANO
·         1 ŁYŻECZKA KURKUMY
·         SOK Z 1 CYTRYNY
·         SOK Z 1 POMARAŃCZY [ lub 100 ml soku pomarańczowego]
·         3 ŁYŻKI SOKU Z ANANASA
·         2 ŁYŻKI OLIWY

SPRZĘT KUCHENNY:

·             MISECZKA O POJEMNOŚCI 1L
·         ŁYŻKA DO MIESZANIA
·         BLENDER
·         EWENTUALNE: SITKO DO PRZECEDZENIA SOKU

CZAS:

·         PRZYGOTOWANIE: OK. 5 min.

LICZBA PORCJI:   na 10 kotletów z karkówki

RODZAJ POTRAWY: marynata

KUCHNIA:  moje wariacje

ETAPY PRZYGOTOWANIA: 

CZOSNEK ROZDROBNIJ BLENDEREM. WSZYSTKIE SKŁADNIKI WYMIESZAJ.  ZALEJ MIĘSO I WSTAW DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN
 

1 komentarz:

  1. dzisas moglas pominac ten etap przygotowania, nie chcesz wiedziec jak to wyglada :P

    OdpowiedzUsuń