POTRZEBUJESZ:
· 3 CZUBATE ŁYŻKI MIODU
· 2 ŁYŻKI OLIWY
· 2 ŁYŻKI MUSZTARDY [ delikatesowej lub sarepskiej]
· SOK Z 1 CYTRYNY
· 8 ŁYŻEK SOKU ANANASOWEGO
· 6 ŁYŻEK PIKANTNEGO KETCHUPU [ ja użyłam Pudliszek]
· ¼ ŁYŻECZKI CHILLI
SPRZĘT KUCHENNY:
· MISECZKA O POJEMNOŚCI 1L
· ŁYŻKA DO MIESZANIA
· BLENDER
· EWENTUALNE: SITKO DO PRZECEDZENIA SOKU
CZAS:
· PRZYGOTOWANIE: OK. 5 min.
LICZBA PORCJI: na 10 kotletów z karkówki
RODZAJ POTRAWY: marynata
KUCHNIA: moje wariacjeETAPY PRZYGOTOWANIA :
WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZMIKSUJ.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz