11 lutego 2011

MARYNATA MIODOWO - MUSZTARDOWA

POTRZEBUJESZ:

PRODUKTY:

·         3 CZUBATE ŁYŻKI MIODU
·         2 ŁYŻKI OLIWY
·         2 ŁYŻKI MUSZTARDY [ delikatesowej lub sarepskiej]
·         SOK Z 1 CYTRYNY
·         8 ŁYŻEK SOKU ANANASOWEGO
·         6 ŁYŻEK PIKANTNEGO KETCHUPU [ ja użyłam Pudliszek]
·         ¼ ŁYŻECZKI CHILLI


SPRZĘT KUCHENNY:
·           MISECZKA O POJEMNOŚCI 1L
·         ŁYŻKA DO MIESZANIA
·         BLENDER
·         EWENTUALNE: SITKO DO PRZECEDZENIA SOKU

CZAS:
·            PRZYGOTOWANIE: OK. 5 min.

LICZBA PORCJI:   na 10 kotletów z karkówki

RODZAJ POTRAWY: marynata

KUCHNIA:  moje wariacje

ETAPY PRZYGOTOWANIA :

 WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZMIKSUJ.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz