POTRZEBUJESZ:
PRODUKTY:
· 20 G CIELĘCINY
· 1 MARCHEWKA
· 1 MAŁY ZIEMNIAK
· OK. 100 ML WODY
SPRZĘT KUCHENNY:
· NÓŻ
· DESKA DO KROJENIA
· 2 RONDELKI
· BLENDER
· MISECZKA
CZAS:
· PRZYGOTOWANIE: OK. 5 min
· GOTOWANIE: OK. 20 min.
· MIKSOWANIE: OK. 3 min.
LICZBA PORCJI: 1
RODZAJ POTRAWY: porcja obiadowa [DRUGIE DANIE] po 6 miesiącu życia
KUCHNIA: dziecięca
ETAPY PRZYGOTOWANIA:
MIĘSO POKRÓJ I UGOTUJ. ODCEDŹ.
OSOBNO UGOTUJ POKROJONE W TALARKI WARZYWA.
WARZYWA [ WRAZ Z WODA] I MIĘSO ZMIKSUJ NA GŁADKĄ MASĘ.
[ JEŚLI JEST ZBYT GĘSTA DODAJ WODY; JEŚLI ZBYT RZADKA - ŁYŻECZKĘ KASZY MANNY. W PRZYPADKU, GDY DODAJESZ KASZĘ MANNĘ ZAGOTUJ PAPKĘ JESZCZE RAZ].
Ostatni etap: Eman podwojnym nelsonem obezwladnia dziecko, napierając kolanem na kregosłup aby odchylić głowę i udroznić paszcze. Olka plynnym ruchem umieszcza lejek we wspomnianej paszczy i przechyla miske. Po 2 minutach operacja jest zakonczona, kolejne karmienie już jutro :) (dziecko notuje w pamieci aby odczekac 30 lat, az wapniaki nie beda mialy sily i tez ich nakarmi wspomniana paszą ;) )
OdpowiedzUsuńpasza jest smaczna a dziecko samo chętnie wcina i nie trzeba go zmuszać. ceni kuchnię mamusi ;P
OdpowiedzUsuńA gdyby nie cenilo, to Eman na kursie tacierzyńskim ćwiczył podwójnego Nelsona ;p
OdpowiedzUsuń