15 marca 2011

TORTILLE


POTRZEBUJESZ:

PRODUKTY:

·             20 DAG MĄKI PSZENNEJ
·         20 DAG MĄKI KUKURYDZIANEJ
·         3 ŁYŻKI STOPIONEGO MASŁA
·         OK. 1 SZKLANKI LETNIEJ WODY
·         SZCZYPTA SOLI




SPRZĘT KUCHENNY:
·         MISKA
·         ŁYŻKA
·         PATELNIA

CZAS:

·         PRZYGOTOWANIE: OK. 5 min.
·         OCZEKIWANIE: OK. 15 min.
·         SMAŻENIE: OK. 15-20 min.

LICZBA PORCJI:  OK. 16 szt.

RODZAJ POTRAWY: placki

KUCHNIAmeksykańska

ETAPY PRZYGOTOWANIA:

STOP MASŁO. LEKKO PRZESTUDŹ.
ZE WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW ZAGNIEĆ CIASTO





CIASTO POWINNO BYĆ BARDZO ELASTYCZNE. 
POZOSTAW JE NA 15 MIN. 
NASTĘPNIE PODZIEL NA 16 CZĘŚCI. KAŻDĄ ROZWAŁKUJ NA CIENKI PLACEK I SMAŻ Z OBU STRON NA SUCHEJ PATELNI.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz