POTRZEBUJESZ:
· MAKARON SPAGHETTI NA 3 PORCJE
· 10 DAG BOCZKU
· 1 SZKLANKA ŚMIETANY
· 1 JAJKO
· 10-15 DAG ŻÓŁTEGO SERA
SPRZĘT KUCHENNY:
· DESKA DO KROJENIA I NÓŻ
· GARNEK DO UGOTOWANIA MAKARONU
· ŁYŻKA DO MIESZANIA
· PATELNIA
· TARKA
· MISECZKA
DODATKOWO:
PAPIEROWY RĘCZNIK
DODATKOWO:
PAPIEROWY RĘCZNIK
CZAS:
· PRZYGOTOWANIE: OK. 10 min.
· GOTOWANIE: OK. 12 min.
· SMAŻENIE: OK. 10 min.
LICZBA PORCJI: 3
RODZAJ POTRAWY: spaghetti
KUCHNIA: włoska
ETAPY PRZYGOTOWANIA:
BOCZEK POKRÓJ NA CIENKIE PLASTRY I USMAŻ NA CHRUPKO. UŁÓŻ NA PAPIEROWYM RĘCZNIKU DO ODSĄCZENIA Z TŁUSZCZU.
UGOTUJ MAKARON ZGODNIE Z INSTRUKCJĄ NA OPAKOWANIU.
ROZTRZEP JAJKO, DODAJ DO ŚMIETANY I DOKŁADNIE WYMIESZAJ.
SER ZETRZYJ NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH. POŁĄCZ Z MASĄ ŚMIETANOWO-JAJECZNĄ.
UGOTOWANY MAKARON PRZEŁÓŻ NA CIEPŁĄ PATELNIĘ, NA KTÓREJ SMAŻYŁEŚ BOCZEK.
POLEJ ŚMIETANOWO-SEROWYM SOSEM I DOKŁADNIE WYMIESZAJ.
PRZEŁÓŻ NA TALERZE, UDEKORUJ USMAŻONYM BOCZKIEM.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz