10 marca 2011

ZUPKA WARZYWNA Z BRUKSELKĄ - kuchnia Czupura



POTRZEBUJESZ:

PRODUKTY:

·           4 BRUKSELKI
·         1 ŚREDNIA MARCHEWKA
·         1 ŚREDNIA PIETRUSZKA
·         2 LISTKI PORA [ bardzo małe]
·         1PŁASKA ŁYŻKA STOŁOWA KLEIKU RYŻOWEGO
·         OK. 100 ML WODY





SPRZĘT KUCHENNY:

·           DESKA DO KROJENIA I NÓŻ
·         GARNEK
·         ŁYŻKA DO MIESZANIA
·         BLENDER

CZAS:

·            PRZYGOTOWANIE: OK. 10 min.
·         GOTOWANIE: OK. 20 min.

LICZBA PORCJI: 2

RODZAJ POTRAWY: porcja obiadowa [ZUPA] po 6 miesiącu życia

KUCHNIA:  dziecięca

ETAPY PRZYGOTOWANIA: 

WARZYWA UMYJ, OBIERZ I POKRÓJ. 
UGOTUJ DO MIĘKKOŚCI.
ZMIKSUJ NA GŁADKĄ MASĘ.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz