5 marca 2011

DOMOWE NACHOS


POTRZEBUJESZ:

PRODUKTY:
·              ZESCHNIĘTE TORTILLE
·         OLIWA Z OLIWEK








SPRZĘT KUCHENNY:
·              NOŻYCZKI
·         BLACHA DO PIECZENIA

CZAS:
·         PRZYGOTOWANIE: OK. 5 min.
·         PIECZENIE: OK. 15 min.

RODZAJ POTRAWY: przekąska imprezowo - telewizyjna

KUCHNIAmeksykańska

ETAPY PRZYGOTOWANIA: 

 BLACHĘ WYSMARUJ OLIWĄ. TORTILLE POTNIJ NA KAWAŁKI, ROZŁÓŻ NA BLASZE I PIECZ W TEMP. 200 STOPNI, AŻ STANĄ SIĘ CHRUPKIE.
UWAŻAJ - ŁATWO SIĘ PRZYPALAJĄ.
MOŻESZ POSYPAĆ JE PAPRYKĄ W PROSZKU LUB STARTYM ŻÓŁTYM SEREM - OTRZYMASZ SMAKOWE 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz