3 lutego 2011

ZUPA BROKUŁOWA - kuchnia Czupura


POTRZEBUJESZ:

PRODUKTY:
·         OK. 100 ML WODY
·         3-4 RÓŻYCZKI BROKUŁA
·         1 MARCHEWKA
·         1 MAŁY ZIEMNIACZEK
·         1 MAŁY KAWAŁEK SELERA [ tylko dla smaku]
·         1 CZUBATA ŁYŻECZKA KASZY MANN
·         1 ŁYŻECZKA OLIWY [ opcjonalnie]






SPRZĘT KUCHENNY:
·         Nóż
·         Deskę do krojenia
·         Garnek
·         Blender

CZAS:
·         PRZYGOTOWANIE: OK. 3 min.
·         GOTOWANIE: OK. 20 min.
·         MIKSOWANIE: OK. 3 min.

LICZBA PORCJI: 2

RODZAJ POTRAWY:  porcja obiadowa [ ZUPA] po 5 miesiącu życia

KUCHNIA:  dziecięca

ETAPY PRZYGOTOWANIA:

SELER, MARCHEWKĘ I ZIEMNIACZKA UMYJ, OBIERZ I POKRÓJ NA MAŁE KAWAŁKI. BROKUŁ UMYJ. WŁÓŻ WARZYWA DO GARNKA, ZALEJ WODĄ I GOTUJ DO MIĘKKOŚCI.




UGOTOWANE WARZYWA ZMIKSUJ.
DODAJ KASZĘ MANNĘ, OPCJONALNIE OLIWĘ I PONOWNIE ZAGOTUJ.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz