4 lutego 2011

ZUPA KALAFIOROWA Z RYŻEM - kuchnia Czupura


POTRZEBUJESZ:

PRODUKTY:
·             OK. 100 ML WODY
·         3-4 RÓŻYCZKI KALAFIORA
·         1 MARCHEWKA
·         1 MAŁY ZIEMNIACZEK
·         1 CZUBATA ŁYŻECZKA KLEIKU RYŻOWEGO
·         1 ŁYŻECZKA OLIWY [ opcjonalnie]
 





SPRZĘT KUCHENNY:
·         Nóż
·         Deskę do krojenia
·         Garnek
·         Blender

CZAS:

·         PRZYGOTOWANIE: OK. 3 min.
·         GOTOWANIE: OK. 20 min.
·         MIKSOWANIE: OK. 3 min.

 
LICZBA PORCJI: 1

RODZAJ POTRAWY:  porcja obiadowa [ ZUPA] po 5 miesiącu życia

KUCHNIA:  dziecięca


ETAPY PRZYGOTOWANIA:

MARCHEWKĘ I ZIEMNIACZKA UMYJ, OBIERZ I POKRÓJ NA MAŁE KAWAŁKI. KALAFIOR UMYJ. WŁÓŻ WARZYWA DO GARNKA, ZALEJ WODĄ I GOTUJ DO MIĘKKOŚCI.





 UGOTOWANE WARZYWA ZMIKSUJ. DODAJ KLEIK RYŻOWY, OPCJONALNIE OLIWĘ I PONOWNIE ZAGOTUJ.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz