12 lutego 2011

SOS SEZAMOWY


POTRZEBUJESZ:

PRODUKTY:
·              15 DAG SEZAMU
·         1 ŁYŻKA OLEJU ARACHIDOWEGO
·         8 ŁYŻEK SOSU SOJOWEGO
·         2 ŁYŻKI WYTRAWNEGO BIAŁEGO WINA
·         1 ŁYŻECZKA CUKRU
·         8 ŁYŻEK WODY






SPRZĘT KUCHENNY:
·         MISECZKA O POJEMNOŚCI 1L
·         ŁYŻKA DO MIESZANIA
·         BLENDER
·         PATELNIA

CZAS:
·            PRZYGOTOWANIE: OK. 10 min.
·         OCZEKIWANIE: OK. 3 h
·              SMAŻENIE: OK. 7 min.

LICZBA PORCJI: 300 ml

RODZAJ POTRAWY: sos

KUCHNIA:  moje wariacje

ETAPY PRZYGOTOWANIA:

UPRAŻ SEZAM NA SUCHEJ PATELNI. 
PAMIĘTAJ O CZĘSTYM MIESZANIU, BY SIĘ NIE PRZYPALIŁ. 





 
ZMIKSUJ SEZAM Z OLEJEM ARACHIDOWYM. 
DODAJ POZOSTAŁE SKŁADNIKI, WYMIESZAJ I WSTAW DO LODÓWKI NA 2-3 H. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz