13 lutego 2011

MARYNATA ZIOŁOWO-CYTRYNOWA

POTRZEBUJESZ:

PRODUKTY:
·              1 CEBULA
·         1 ZĄBEK CZOSNKU
·         SOK I STARTA SKÓRKA Z 1 CYTRYNY
·         ½ SZKLANKI OLIWY [ o pojemności 250 ml]
·         1 OPAKOWANIE KOPRU [ ja użyłam Kamisa]
·         1 ŁYŻECZKA OREGANO






SPRZĘT KUCHENNY:
·           MISECZKA O POJEMNOŚCI 1L
·         ŁYŻKA DO MIESZANIA
·         BLENDER
·         TARKA
·         EWENTUALNE: SITKO DO PRZECEDZENIA SOKU

CZAS:
·         PRZYGOTOWANIE: OK. 5 min.

LICZBA PORCJI:   na 10 kotletów z karkówki

RODZAJ POTRAWY: marynata

KUCHNIA:  moje wariacje


ETAPY PRZYGOTOWANIA: 

 WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZMIKSUJ. ZALEJ MIĘSO. WSTAW DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz