30 stycznia 2011

KISIEL Z CZARNEJ PORZECZKI - kuchnia Czupura



POTRZEBUJESZ:

PRODUKTY:

·         150 ML SOKU Z CZARNEJ PORZECZKI [ ja użyłam kupnego dla dzieci]
·       2 PŁASKIE ŁYŻECZKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
·      2 ŁYŻKI ZIMNEJ WODY





SPRZĘT KUCHENNY:

·         MISECZKA
·         RONDELEK
·         ŁYŻKA DO MIESZANIA

CZAS:

·         PRZYGOTOWANIE: OK. 2 min
·         GOTOWANIE: OK. 10 min.

LICZBA PORCJI: 1

RODZAJ POTRAWY: deserek po 6 miesiącu życia

KUCHNIA:  dziecięca

ETAPY PRZYGOTOWANIA:

 ZAGOTUJ SOK. 
W TYM CZASIE WYMIESZAJ MĄKĘ Z WODĄ NA GŁADKĄ MASĘ.




 
 ZIEMNIACZANĄ MASĘ WLEJ DO GOTUJĄCEGO SIĘ SOKU STARANNIE MIESZAJĄC. 
GOTUJ, AŻ SOK ZGĘSTNIEJE.
PRZESTUDŹ. 





UWAGI DODATKOWE :
  • TO DOSKONAŁY SPOSÓB NA PRZEKONANIE DZIECKA DO NOWYCH SMAKÓW LUB WYKORZYSTANIE SOCZKU, KTÓREGO DZIECKO NIE CHCE PIĆ.

2 komentarze:

  1. Witam
    Bardzo lubię odwiedzać Pani bloga i gratuluję pomysłowości.Chciałabym zapytać czy zgodziłaby się aby na dodanie Pani linka do obserwowanych przeze mnie stron.Adres mojego bloga to www.anett-galeria.blog.onet.pl. Pozdrawiam. Aneta.

    OdpowiedzUsuń
  2. Oczywiście. Niezmiernie miło jest przeczytać taki komentarz rano przy śniadaniu. Pozdrawiam i życzę miłego dnia

    OdpowiedzUsuń