31 stycznia 2011

CHLEBOWE CHRUPACZKI



POTRZEBUJESZ:

PRODUKTY:

·            1 SZKLANKA SKÓREK OD CHLEBA [ najlepiej czerstwych]
·         100 ML OLIWY
·         1 PŁASKA ŁYŻECZKA SUSZONEJ MELISY
·         1 PŁASKA ŁYŻECZKA SUSZONEGO OREGANO
·         1 PŁASKA ŁYŻECZKA PIEPRZU TURECKIEGO
·         1 PŁASKA ŁYŻECZKA CZOSNKU GRANULOWANEGO
·         ½ ŁYŻECZKI SOLI


SPRZĘT KUCHENNY:

·             MISECZKA
·         ŁYŻECZKA DO MIESZANIA
·         NACZYNIE DO ZAPIEKANIA LUB BLASZKA

CZAS:

·             PRZYGOTOWANIE: OK. 5 min.
·         PIECZENIE: OK. 15-20 min.

LICZBA PORCJI: 2

RODZAJ POTRAWY: przekąska telewizyjno-imprezowa

KUCHNIA:  moje wariacje

ETAPY PRZYGOTOWANIA: 

PIEKARNIK NASTAW NA 250 STOPNI.
PRZYPRAWY WYMIESZAJ Z OLIWĄ.





 
SKÓRKI OD CHLEBA WYMIESZAJ Z PASTA ZIOŁOWĄ. UŁÓŻ NA BLASZE I ZAPIEKAJ W TEMP. 250 STOPNI [ Z TERMOOBIEGIEM] OKOŁO 15-20 MIN.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz