POTRZEBUJESZ:
PRODUKTY:
· 1 SZKLANKA SKÓREK OD CHLEBA [ najlepiej czerstwych]
· 100 ML OLIWY
· 1 PŁASKA ŁYŻECZKA SUSZONEJ MELISY
· 1 PŁASKA ŁYŻECZKA SUSZONEGO OREGANO
· 1 PŁASKA ŁYŻECZKA PIEPRZU TURECKIEGO
· 1 PŁASKA ŁYŻECZKA CZOSNKU GRANULOWANEGO
· ½ ŁYŻECZKI SOLI
SPRZĘT KUCHENNY:
· MISECZKA
· ŁYŻECZKA DO MIESZANIA
· NACZYNIE DO ZAPIEKANIA LUB BLASZKA
CZAS:
· PRZYGOTOWANIE: OK. 5 min.
· PIECZENIE: OK. 15-20 min.
LICZBA PORCJI: 2
RODZAJ POTRAWY: przekąska telewizyjno-imprezowa
KUCHNIA: moje wariacje
ETAPY PRZYGOTOWANIA:
PIEKARNIK NASTAW NA 250 STOPNI.
PRZYPRAWY WYMIESZAJ Z OLIWĄ.
SKÓRKI OD CHLEBA WYMIESZAJ Z PASTA ZIOŁOWĄ. UŁÓŻ NA BLASZE I ZAPIEKAJ W TEMP. 250 STOPNI [ Z TERMOOBIEGIEM] OKOŁO 15-20 MIN.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz