12 marca 2011

SPAGHETTI NIGELLI [lekko zmodyfikowane]


POTRZEBUJESZ:


PRODUKTY:
·             MAKARON SPAGHETTI NA 3 PORCJE
·         1 PĘCZEK NATKI PIETRUSZKI
·         1 CYTRYNĘ
·         10-15 DAG PIECZAREK
·         10-15 DAG ŻÓŁTEGO SERA
·         1 CZUBATA ŁYŻKA SUSZONEGO TYMIANKU
·         OK. 20 ML OLIWY Z OLIWEK



SPRZĘT KUCHENNY:
·             DESKA DO KROJENIA I NÓŻ
·         GARNEK DO UGOTOWANIA MAKARONU
·         ŁYŻKA DO MIESZANIA
·         TARKA
·         MISECZKA

CZAS:
·         PRZYGOTOWANIE: OK. 10 min.
·         GOTOWANIE: OK. 12 min.

LICZBA PORCJI: 3

RODZAJ POTRAWY: spaghetti 

KUCHNIA:  włoska


ETAPY PRZYGOTOWANIA 

 UGOTUJ MAKARON ZGODNIE Z INSTRUKCJĄ NA OPAKOWANIU





 
UMYJ, OBIERZ I POKRÓJ W PLASTERKI PIECZARKI.






 
PIETRUSZKĘ W MIARĘ DROBNO POKRÓJ I WRAZ Z TYMIANKIEM DODAJ DO PIECZAREK.





 
 NA TARCE O DROBNYCH OCZKACH ZETRZYJ SKÓRKĘ Z CYTRYNY I ŻÓŁTY SER. 
Z CYTRYNY WYCIŚNIJ SOK.
SOK, SER I SKÓRKĘ DODAJ DO PIECZAREK. STARANNIE WYMIESZAJ.


 
UGOTOWANY MAKARON WYJMIJ Z WODY, DODAJ OLIWĘ I WYMIESZAJ. 
POŁĄCZ Z PIECZARKAMI. 
POZOSTAW NA 2 MINUTY. PODAWAJ.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz