POTRZEBUJESZ:
· MAKARON SPAGHETTI NA 3 PORCJE
· 1 PĘCZEK NATKI PIETRUSZKI
· 1 CYTRYNĘ
· 10-15 DAG PIECZAREK
· 10-15 DAG ŻÓŁTEGO SERA
· 1 CZUBATA ŁYŻKA SUSZONEGO TYMIANKU
· OK. 20 ML OLIWY Z OLIWEK
SPRZĘT KUCHENNY:
· DESKA DO KROJENIA I NÓŻ
· GARNEK DO UGOTOWANIA MAKARONU
· ŁYŻKA DO MIESZANIA
· TARKA
· MISECZKA
CZAS:
· PRZYGOTOWANIE: OK. 10 min.
· GOTOWANIE: OK. 12 min.
LICZBA PORCJI: 3
RODZAJ POTRAWY: spaghetti
KUCHNIA: włoska
ETAPY PRZYGOTOWANIA
UGOTUJ MAKARON ZGODNIE Z INSTRUKCJĄ NA OPAKOWANIU
UMYJ, OBIERZ I POKRÓJ W PLASTERKI PIECZARKI.
PIETRUSZKĘ W MIARĘ DROBNO POKRÓJ I WRAZ Z TYMIANKIEM DODAJ DO PIECZAREK.
NA TARCE O DROBNYCH OCZKACH ZETRZYJ SKÓRKĘ Z CYTRYNY I ŻÓŁTY SER.
Z CYTRYNY WYCIŚNIJ SOK.
SOK, SER I SKÓRKĘ DODAJ DO PIECZAREK. STARANNIE WYMIESZAJ.
UGOTOWANY MAKARON WYJMIJ Z WODY, DODAJ OLIWĘ I WYMIESZAJ.
POŁĄCZ Z PIECZARKAMI.
POZOSTAW NA 2 MINUTY. PODAWAJ.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz