POTRZEBUJESZ :
PRODUKTY:
· 1 CEBULA
· 2 POMIDORY
· 1 KONCENTRAT POMIDOROWY
· 1 CZUBATĄ ŁYŻECZKĘ OREGANO
· 1 CZUBATĄ ŁYŻECZKĘ BAZYLII
· ½ CZUBATEJ ŁYŻECZKI PIEPRZU
· ½ CZUBATEJ ŁYŻECZKI TYMIANKU
· OPCJONALNIE 30 ML WODY
· ŁYŻKA DO MIESZANIA
· GARNEK
· NÓŻ I DESKA DO KROJENIA
CZAS:
· PRZYGOTOWANIE: OK. 5 min.
GOTOWANIE: OK. 20 min.
LICZBA PORCJI: na 3 porcje makaronu lub jedną dużą pizzę
RODZAJ POTRAWY: sos
KUCHNIA: moje wariacje
ETAPY PRZYGOTOWANIA:
POMIDORY I CEBULĘ POKRÓJ W MAŁA KOSTKĘ. DODAJ KONCENTRAT I JEŚLI POMIDORY SA MAŁO WODNISTE WODĘ. GOTUJ NA MAŁYM OGNIU, CZĘSTO MIESZAJĄC.
NA 5 MIN. PRZED KOŃCEM GOTOWANIA DODAJ PRZYPRAWY. SOS JEST GOTOWY, GDY PO SPRÓBOWANIU NIE CZUĆ "SUROWOŚCI" POSZCZEGÓLNYCH SKŁADNIKÓW.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz