23 lutego 2011

PODUSZECZKI FRANCUSKIE Z KMINKIEM


POTRZEBUJESZ:

PRODUKTY:

·         1 OPAKOWANIE MROŻONEGO CIASTA FRANCUSKIEGO
·         1 CZUBATA ŁYŻKA KMINKU
·         OK. 5-10 DAG ŻÓŁTEGO SERA
·         1 JAJKO [ opcjonalnie]


SPRZĘT KUCHENNY:
·              NÓŻ
·         TARKA
·         BLACHA DO PIECZENIA

CZAS:
·         PRZYGOTOWANIE: OK. 3 min.
·         PIECZENIE: OK. 15-20 min.
LICZBA PORCJI:  OK. 120 szt.
RODZAJ POTRAWY: przekąska telewizyjno-imprezowa
KUCHNIA:  moje wariacje

ETAPY PRZYGOTOWANIA: 

ROZMROŹ CIASTO. 
NOŻEM POTNIJ NA MAŁE KWADRATY [ 1,5x2 CM] . POSMARÓJ ROZMĄCONYM JAJKIEM, POSYP KMINKIEM I STARTYM ŻÓŁTYM SEREM. 
PIECZ W NAGRZANYM DO 230 STOPNI PIEKARNIKU OK 15 MIN.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz