20 lutego 2011

CIELĘCINA Z BURACZKAMI I ZIEMNIACZANYM PUREE - kuchnia Czupura



POTRZEBUJESZ:

PRODUKTY:

·         OK. 100 G CIELĘCINY
·         1 ŚREDNI ZIEMNIAK
·         1 ŚREDNI BURAK
·         1 MAŁA PIETRUSZKA
·         OK. 150 ML WODY




SPRZĘT KUCHENNY:

·           DESKA DO KROJENIA I NÓŻ
·         2 GARNKI
·         ŁYŻKA DO MIESZANIA
·         BLENDER

CZAS:

·             PRZYGOTOWANIE: OK. 10 min.
·         GOTOWANIE: OK. 20 min.

LICZBA PORCJI: 2

RODZAJ POTRAWY: porcja obiadowa [DRUGIE DANIE] po 6 miesiącu życia

KUCHNIA:  dziecięca

ETAPY PRZYGOTOWANIA: 

MIĘSO UMYJ, POKRÓJ NA MAŁE KAWAŁKI I UGOTUJ







WARZYWA UMYJ, OBIERZ, POKRÓJ NA MAŁE KAWAŁKI I UGOTUJ. 







UGOTOWANE MIĘSO I WARZYWA ZMIKSUJ WRAZ Z WODĄ, W KTÓREJ GOTOWAŁY SIĘ WARZYWA.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz